Kinesitherapie

Marleen Van Heyghen

Marleen Van Heyghen

Ilse Norullie

Ilse Norullie

Annelien Zwaenepoel

Annelien Zwaenepoel

Kinesitherapie betekent letterlijk: " behandelen door bewegen".

Om een optimaal functioneren van ons lichaam te bekomen, biedt de hedendaagse kinesitherapie ons een hele waaier van therapieën en technieken. Onze therapeuten volgen regelmatig bijscholingen om u op de best mogelijke manier te helpen.

Onze praktijk richt zich op onderstaande therapieën en technieken:

Locomotorische revalidatie : betreft onderzoek, behandeling en advies bij musculo-skeletale aandoeningen zoals schouder-, elleboog-, hand-, rug-, knie-, enkel-, voetproblematieken,... Ook na orthopedische chirurgie zoals knie-/heupprothese,...

Sportrevalidatie : is de behandeling van sportgerelateerde letsels of blessures door middel van medische oefentherapie, een progressief  opgebouwd sportspecifiek oefenprogramma onder constante begeleiding van de therapeut. Dit gebeurt zowel preventief als therapeutisch.

Manuele therapie : omvat herstel van een gestoorde gewrichtsstand en -functie binnen het bewegingsapparaat. Dit omvat mobilisaties, oscillaties en manipulaties zowel bij rug- en nekklachten als extremiteiten. We streven naar een optimaal functioneren van het lichaam in zijn totaliteit.
Ook musculaire en articulaire kaakgewrichtsproblemen, temporo-mandibulaire disfuncties, kunnen door ons worden behandeld.

Rugschool :  zowel preventief als curatief aangewezen. Dit omvat houdingscorrectie, algemene conditietraining, optrainen van de core-stability en tips over ergonomie.

Perinatale revalidatie : bereidt de moeder voor op de bevalling en optimaliseert nadien het lichaamsherstel door heropbouw van de buikspieren en de algemene conditie.

Lid van BICAP en PELVIRED.

Bekkeninstabiliteit : een probleem veelvuldig voorkomend bij vrouwen in de zwangerschap. 
Verandering van hormonen zorgt voor hyperlaxiteit in de gewrichten en vooral in het bekken.
Dit bezorgt vrouwen een instabiel gevoel in rug, bekken en moeilijk stappen tot gevolg.
Door  specifieke oefentherapie en tips ( cfr. Cecile Röst) proberen we de stabiliteit te herstellen.
Dit leidt tot meer comfort voor de vrouw.

Pelvische revalidatie : ook bekkenbodemtherapie genoemd. We behandelen problemen in het gebied van het kleine bekken. Dit omvat stoelgangproblemen, seksuele problemen zoals vaginisme, verzakkingen van blaas en baarmoeder, pijn in en rond het bekken, prostaatklachten, postchirurgisch,... We maken hierbij gebruik van aangepaste apparatuur (biofeedback, stimulatie,...).

Lid van BICAP en PELVIRED.

Manuele Lymfedrainage ad modum Vodder : een massagevorm gericht op het verzekeren en optimaliseren van het intern watermilieu, dit in functie van een goede celregeneratie. Deze behandeling kan worden aangevuld met lymftaping, aangepaste oefentherapie/mobilisaties, compressietherapie in de vorm van zwachtelen en steunkousen.

Myofasciale revalidatie : het opsporen en behandelen van triggerpunten die zich ontwikkelen ten gevolge van een dysfunctie in één of meerdere spieren met myofasciale pijnen als kenmerk. 

Neurologische revalidatie : functiestoornissen na herseninfarct, bij spierziekten, bij de ziekte van Parkinson, ...

Revalidatie bij chronische pijn : gericht op pijnmanagement en de heropbouw van de algemene conditie, dit met behulp van manuele therapie en medische oefentherapie. Aangewend na chronische whiplashklachten, bij chronisch vermoeidheidssyndroom, bij fibromyalgie, EDS...

Geriatrische revalidatie : richt zich op valpreventie, gangrevalidatie en spierverstevigende oefeningen bij ouderen.

Kinesiotaping

Dry needling

Thuisoefeningen : de door uw therapeut aangeleerde, gepersonaliseerde oefeningen worden u aangeboden via een applicatie om thuis te oefenen.